7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

(VIDEO) Bivši predsednik Donald Trump: “Me že kaj pogrešate?”

Piše: Ivan Šokić (Nova24tv)

Po več mesecih je 45. ameriški predsednik Donald Trump spet organiziral shod za svoje podpornike. Iz začetnega sporočila “Naredimo Ameriko ponovno veliko” ter kasnejšega slogana “ohranimo Ameriko veliko” je Trump tokrat nastopil z geslom “rešimo Ameriko”. Miting je bilo mogoče spremljati tudi prek novooblikovane spletne platforme Rumble, s čimer je Trump zaobšel cenzuro tehnoloških velikanov.

“Po komaj petih mesecih je Bidnova administracija že popolna in totalna katastrofa,” v svojem nastopu na političnem shodu v Wellingtonu v Ohiu ni ovinkaril ameriški nekdanji predsednik Donald Trump.

Trump je v svojem nastopu Bidnovo administracijo napadel zaradi opustitve varovanja meje in posledičnega razvoja migrantske krize na meji med ZDA in Mehiko. Ni izostala niti Trumpova kritika predsednika Joeja Bidna glede vodenja ameriške zunanje politike. “Kitajska, Rusija in Iran ponižujejo našo državo.”

Trump pa ravno tako ni spregledal ameriških generalov. “Vidite te generale zadnje čase na televiziji? Sami ‘prebujenci’,” je rekel Trump. “Vojaški poveljniki so tako slabi in neučinkoviti vodje in naši sovražniki gledajo in se smejijo.” Pri tem je Trump spomnil, da je ravno on sprožil proces vračanja ameriških vojakov domov iz Afganistana, kar niso bili zmožni ustaviti ne generali ne Bidnova administracija.

 

“Me pogrešate? Pogrešajo me. Vidijo stopnjo gledanosti in si pravijo: ‘Pogrešamo ga.’ Rekel sem, da se bo to zgodilo, v resnici sem čakal, da me podprejo,” je zbrane novinarje pred množico podpornikov izzival Trump.

Razbil bo monopole tehnoloških velikanov
Namen shoda v Ohiu je bil izraziti podporo Trumpovim republikanskim kandidatom na volitvah leta 2022. A vseeno je bilo večkrat slišati vzklike, da bodo Trumpa še tretjič izvolili za ameriškega predsednika na volitvah 2024. S tem se je strinjal tudi Trump, ki je povedal, da če je že dvakrat zmagal na predsedniških volitvah, potem bo tudi tretjič. Po več kot pol leta Trump še vedno ne prizna poraza. Predsedniške volitve so namreč bile ukradene. Pri tem ga je podprla tudi množica, ki je vzklikala: “ZDA!”

Na koncu je Trump obljubil, da se ne bo nikoli predal in da bo “razbil monopole tehnoloških velikanov” ter “obnovil svobodo govora v Ameriki”. Vse lepo in prav, a če bi to storil v času prvega mandata, bi zdaj sedel v Beli hiši. Realnost je Trumpa dohitela šele, ko so vsa družbena omrežja uvedla kolektivno cenzuro zoper njega.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine