20.2 C
Ljubljana
petek, 19 avgusta, 2022

(VIDEO) Antifa skrajneži v Nemčiji zažgali barikade in se spopadli s policijo

Piše: Nina Žoher (Nova24tv)

Antifa skrajneži so v nemškem Leipzigu postavili barikade in se v soboto spopadli s policisti pred poslopjem policije. Medtem ko so zahtevali izpustitev mlade radikalne aktivistke, so v policiste metali steklenice, kamenje in petarde.

Nemški Bild poroča, da se je zbralo približno 5 tisoč skrajnežev. Poleg steklenic, kamenja in petard so po zraku letele tudi barvne dimne bombe. Te so na fasadi poslopja policije pustile madeže, Presse-Agentur reporter poroča tudi o poškodbi vsaj enega okna.

Tiskovna predstavnica policije Therese Leverenz je za MDR Sachsen povedala, da so na policiste metali tudi steklenice. Proti izgrednikom so uporabili vodne topove, najmanj enega osumljenca so pridržali, je sporočila policija. Po mestu je krožil tudi policijski helikopter, ko so nasilneži postavili več barikad in jih zažgali. Barikade je policija kasneje odstranila.

Časnik Bild poroča, da so protestniki metali kamenje na pisarne dveh bank (Commerzbank in Deutsche Bundesbank), pa tudi na stanovanjsko naselje in restavracijo s hitro prehrano. Medtem ko nemški mediji navajajo, da se je zbralo 5 tisoč ljudi, policija ocenjuje, da se je zbralo 3 tisoč ljudi.

Levičarski aktivisti zahtevajo izpustitev 26-letne študentke iz Leipziga, znane kot Lina E., ki ji skupaj s tremi obtoženimi sodijo v Dresdnu. Skupina je po poročanju Russia Today obtožena, da je med letoma 2018 in 2020 napadla več ljudi, ki so povezani z desnim polom politike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine