16.9 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

(VIDEO) Ameriški predsednik Biden vse bolj zmeden, tokrat mu je na pomoč priskočil Obama

Piše: C. R.

Sedanji predsednik ZDA Joe Biden iz vrst Demokratske stranke ni svojega mandata označil samo s katastrofalno migrantsko politiko na južni meji temveč njegovo predsedovanje zaznamujejo tudi dobesedni padci in drugi znaki tega, da je morda prestar za položaj, ki ga zaseda.

Odkar je Biden postal predsednik ZDA, sploh pa v zadnjih časih, se na družbenih omrežjih pojavljajo vedno nove precej tragikomične situacije, povezane z njegovimi nastopi, od padca, ko hodi po stopnicah ali s kolesa, pa do tega, da je ob neki priliki v nagovoru pozdravljal osebo, za katero je mislil, da je v občinstvu, je pa že nekaj časa med pokojnimi.

Nedavno sta dva nova tovrstna posnetka, ki kažeta, da je predsednik Biden že popolnoma senilen, in bolj kot za v belo hišo, zrel za dom upokojencev, zaokrožila po spletu. Na enem posnetku lahko vidimo kako Biden preprosto odtava in mu očitno ni jasno kje se sploh nahaja, dokler italijanska premierka Meloni ne opazi njegovega obnašanja in ga ne pripelje nazaj. Šlo je sicer za nedavno srečanje vrha G7. Na še novejšem posnetku pa je vlogo skrbnika moral prevzeti bivši ameriški predsednik Barack Obama.

Biden je sicer v času Obaminega predsedovanja opravljal funkcijo podpredsednika. No, zmedenega Bidna je moral Obama pospremiti in voditi iz odra na prestižni prireditvi v teatru Peacock v Los Angelesu. Šlo je za prireditev zbiranja prostovoljnih prispevkov, kjer je Biden zbral 28 milijonov dolarjev. Opaziti je, da se je Biden v nekem trenutku zastrmel s praznim pogledom v množico, dokler mu Obama ne priskoči na pomoč. Prireditve so se udeležili tudi zvezdniki George Clooney, Julia Roberts in Jimmy Kimmel.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine