6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Veliko razočaranje za Trumpove nasprotnike: kongresno zaslišanje tožilca Roberta Muellerja preko televizije spremljalo le 13 milijonov gledalcev

Kongresno zaslišanje nekdanjega posebnega tožilca za preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve 2016 Roberta Muellerja si je po ocenah podjetja Nielsen ogledalo le 13 milijonov Američanov, kar je manj kot pri drugih odmevnejših kongresnih zaslišanjih.

 

Zaslišanje kandidata za vrhovnega sodnika Bretta Kavanaugha v senatnem odboru za pravosodje si je na primer 27. septembra lani ogledalo 20,4 milijona Američanov. Zaslišanje nekdanjega direktorja FBI Jamesa Comeyja 8. junija 2017 v senatnem odboru za obveščevalne zadeve pa si je ogledalo 19,5 milijona Američanov.

Izkazalo se je, da so zaslišanje večinoma pričakovali res le ameriški in mednarodni mediji ter demokrati, večina Američanov pa si je glede ruske afere že zdavnaj ustvarila mnenje in ga ne bo spreminjala.

Podporniki predsednika ZDA Donalda Trumpa so po zaslišanju razglašali zmago, najbolj pa si je verjetno oddahnila predsednica predstavniškega doma kongresa demokratka Nancy Pelosi. Ker zaslišanje ni prineslo nič novega, se tudi ni povečal pritisk nanjo, naj začne postopek Trumpove odstavitve.

Pelosijeva ve, da je impeachment vnaprej obsojen na propad in si ga ne želi. Senatni republikanci bodo namreč Trumpa oprostili ne glede na to, česa bo obtožen.

Glede spremljanja zaslišanja Muellerja pa je najbolj zanimivo, da je imela največ gledalcev televizija Fox News. Pred zaslišanjem so se pojavile govorice, da Trumpu naklonjena televizija zaslišanja ne bo prenašala, kar je privedlo do ogorčenih zanikanj in s tem zagotovila, da prenos bo.

Komentatorji televizije so po zaslišanju povsem sesuli Muellerja in gledalci so dobili vtis, da je vse skupaj le lov na čarovnice, kot trdi Trump.

Na televiziji Fox si je zaslišanje ogledalo 3,03 milijona ljudi, na levi televiziji MSNBC 2,4 milijona, na televiziji ABC 2,1 milijona, na televiziji NBC 2,0, na televiziji CBS 1,9 milijona in na televiziji CNN, ki je pogosta tarča Trumpovih napadov pa 1,5 milijona.

Zadnje novice

Sorodne vsebine