24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Veliko Britanijo pretresa spopad tolp z mačetami: 18-letnik izgubil roko!

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

V Veliki Britaniji, natančneje v Leedsu, je v napadu tolpe 24-letnik z mačeto odsekal roko 18-letnemu Jadenu Hughesu. Policija je napela vse svoje moči, da tolpo najde, medtem pa je obtoženi George Johns že moral stopiti pred sodnika, ki bo odločal o njegovi usodi. Hughes je bil kmalu po napadu prepeljan v bolnišnico, kjer so mu prišili roko in je izven življenjske nevarnosti, a po vsej verjetnosti se ne bo več mogel ukvarjati z boksom.

24-letni George Johns je bil aretiran zaradi poskusa umora, potem ko je osumljen grozljivega napada na 18-letnega Jadena Hughesa, ki mu je odsekal roko. Uničevalni pohod 24-letnega moškega se je zgodil ob napadu tolpe na Stanks Parade v Swarcliffu. Ranjeni Hughes naj ne bi bil življenjsko ogrožen in se trenutno zdravi v bolnišnici.

Policisti so sočasno aretirali tudi 13-letnika, ki ga sumijo še drugih kriminalnih dejanj in naj bil lahko povezan z omenjenim dogodkom. Hughes je bil nadobudni mladi športnik in boksar, po posmehu na družabnem omrežju Snapchat pa naj bi izzval najstnike iz drugega območja mesta, ki pa so bili člani tolpe. Policisti so prepričani, da je omenjena tolpa izjemno razširjena, zato so uporabili dodatna pooblastila, da preiščejo območje.

Foto: Pixabay

Napadalec v petek pred sodišče, policija pa še vedno išče podatke o tolpi
Napadalec iz Swarcliffeja, je obtožen povzročitve hude telesne poškodbe in še enega nasilnega napada, ki je povezan z omenjenim incidentom, zjutraj pa je moral stopiti pred sodnika v Leedsu. O dogodku je poročal policijski komisar Russ Hughes, ki je za medije dejal: “Nadaljnja uporaba pooblastil iz oddelka 60 je legitimna taktika, ki nam daje večjo sposobnost usmerjanja in odvračanja tistih, ki nosijo orožje, in tako preprečuje resno nasilje.” Pooblastila tako želijo okrepiti, saj jim je ključna odgovornost vzpostavljanje zaupanja s skupnostjo in njena varnost.

Slika je simbolična (Foto: Pixabay)

Ker naj bi šlo v napadu za zbor celotne tolpe, policija naproša očividce, da jim zaupa morebitne dodatne informacije. Napad pa je ujel eden izmed tamkajšnjih sosedov, ki pravi, da je bilo vse skupaj grozljivo: “Nikoli še nisem videl česa takšnega.” Medtem ko je drugi prebivalec dejal, da je žrtev slišati “kričati od bolečine”. Kljub odrezani roki pa se naj bi žrtev v šoku celo pošalila in je celo zavpil: “Za božjo voljo, kako bom lahko zdaj šel ** ?!”

Zaradi dogodka se mu bo po vsej verjetnosti zaključila kariera boksanja
Jadenova teta Danielle Hughes je za Daily Mail dejala: “Jaden je prišel iz operacijske sobe po sedmih urah, ko so mu kirurgi prišili roko. Sama ga nisem videla, vendar razumem, da mu gre v redu,” je prepričana. Medijem je obrazložila, da je fant mamo izgubil že pri rosnih letih, sedaj pa ga vzgaja njegov oče. “Bil je nadarjen boksar, sedaj pa tega več ne bo mogel početi,” je še pojasnila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine