13.4 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V železniški nesreči v Ankari mrtvi in ranjeni

V Ankari se je davi zgodila huda železniška nesreča, v kateri je po najnovejših podatkih umrlo najmanj sedem ljudi, 46 jih je bilo poškodovanih. Kot so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile tamkajšnje oblasti, je hitri vlak na postaji Marsandiz na zahodu turške prestolnice trčil v lokomotivo ter iztiril.

 

Iz urada guvernerja Ankare so sporočili, da je med mrtvimi tudi voznik hitrega vlaka in da so med 46 ranjenimi trije hudo poškodovani.

Deli vlaka so po trčenju odleteli v nadvoz, ki se je delno porušil in padel na dva vagona, poroča turška tiskovna agencija Anadolu.

Na posnetkih s prizorišča nesreče je videti prevrnjene vagone, zveriženo pločevino in reševalce, ki iščejo ponesrečence.

Nesreča se je zgodila okoli 6.30 po krajevnem času (4.30 po srednjeevropskem), hitri vlak pa je bil na poti iz Ankare v mesto Konya v osrednji Turčiji. Trčil je v lokomotivo, ki je na istem tiru preverjala tračnice, je povedal guverner turške prestolnice Vasip Sahin.

Dodal je, da iskanje in reševanje ljudi poteka, prav tako preiskava vzroka nesreče, ki jo vodi državni tožilec Ankare. Ni sicer še znano, kako hitro je vozil hitri vlak v času nesreče in zakaj sta bila vlak in lokomotiva hkrati na istem tiru, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Postaja Marsandiz ni zelo prometna, med drugim pa ima obrat za vzdrževanje tirov.

Železniške nesreče so v Turčiji dokaj pogoste. Julija je v iztirjenju vlaka na severozahodu Turčije umrlo 24 ljudi, 300 je bilo ranjenih. Do iztirjenja je prišlo, ker je močno deževje odneslo del tračnice.

Zadnje novice

Sorodne vsebine