9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Veliki Britaniji več kot tisoč deklic podvrženih barbarski praksi “likanja dojk”! Politično korektne oblasti ne upajo ukrepati!

V Veliki Britaniji v zadnjih letih opažajo porast števila primerov, v katerih mladoletnim deklicam z vročimi kamni “likajo” dojke, ko vstopijo v puberteto, zato da bi zavrli njihovo rast. Gre za še eno od barbarskih praks, pri katerih je edini rezultat psihična in fizična travma dekleta, ki je podvrženo postopku.

 

Socialni delavci v Londonu, Yorkshiru, Essexu in West Midlandsu so priznali, da je zaznati porast števila prednajstniških deklic iz afriških držav, ki jih njihove matere izpostavljajo barbarski praksi, ki je v vseh pogledih izživljanje in mučenje.

Po oceni vodje diaspore Margaret Nyuydzewira naj bi bilo najmanj tisoč žensk in deklic izpostavljeno praksi tako imenovanega “likanja dojk” (breast-ironing), so zapisali pri Voice of Europe. Matere, ki na tak način maličijo svoje hčere, to počnejo zato, da bi jih zaščitile pred nezaželeno pozornostjo moških.

Nevarna praksa, ki jo oblasti ignorirajo

“Običajno se izvaja v Veliki Britaniji in ne v tujini, kakor obrezovanje žensk,” je za Guardian povedala aktivistka, ki je želela ostati neimenovana. Matere, tete in babice po njenih trditvah uporabljajo segrete kamne zato, da bi z “masažo” dojk “razbile tkivo” in upočasnile rast. “Včasih to počnejo enkrat na teden ali vsak drugi teden – več let, odvisno od tega, kako se zaraste,” je dodala.

Zdravstvena stroka in žrtve te barbarske prakse opozarjajo, da gre za fizične in psihične brazgotine. Posledica so pogoste okužbe, nezmožnost dojenja, deformacije in rak na dojkah. Vseeno policija do zdaj še ni reagirala.

Kamen za likanje segrevajo na odprtem ognju. (Vir: Twitter)

Nyuydzewira, ki je na lastni koži izkusila, za kak barbarizem gre, je priznala, da britanske oblasti problema ne jemljejo resno zaradi tega, ker zlorabo mladoletnih deklic dojemajo kot “kulturno prakso”.

“Britanci so preveč vljudni, da ko vidijo nekaj takega, razmišljajo o kulturnih občutljivostih,” je povedala Nyuydzewira. Ob tem je še dodala, da ni važno, ali gre za kulturno prakso ali ne, kdorkoli škoduje deklicam, bi moral biti preganjan.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine