28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

V več evropskih državah potrdili okužbe z novo različico koronavirusa, slednja je še bistveno nevarnejša in bolj nalezljiva!

V Franciji so potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa, ki so ga nedavno odkrili v Združenem kraljestvu. O primerih okužbe z novim sevom koronavirusa, ki naj bi bil zelo nalezljiv, poročajo tudi iz Španije in Švedske. Japonska pa bo zaradi odkritih primerov okužbe z novim sevom začasno prepovedala vstop tujim državljanom.

 

 

Okužbo z novim sevom koronavirusa so odkrili pri Francozu, ki je živel v Veliki Britaniji, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v petek sporočilo francosko ministrstvo za zdravje. Moški se je pred enim tednom vrnil iz Londona v francosko mesto Tours. Okuženi sicer ne kaže simptomov okužbe in je v samoizolaciji.

Prve primere okužbe z novo različico koronavirusa so zabeležili tudi v Španiji, so danes sporočile regionalne oblasti v Madridu. Skupno so doslej odkrili štiri primere pri ljudeh, ki so nedavno prispeli iz Velike Britanije ali so bili v stiku z nekom, ki je bil okužen s tem sevom.

Gre za starša in sestro mladeniča, ki je prejšnji teden z letalom prispel z Otoka, vsi trije pa so bili na testiranju pozitivni. Rezultati testa mladeniča, pri katerem prav tako sumijo okužbo, še ni znan. Četrti primer pa je povezan z moškim, ki je prav tako prispel v Madrid iz Velike Britanije, poroča AFP.

Tudi Švedska je danes sporočila, da so odkrili prvi primer okužbe z novo različico novega koronavirusa. Tudi ta oseba, čigar spola, starosti in narodnosti niso razkrili, je nedavno prispela iz Velike Britanije, je povedala Sara Byfors iz švedske agencije za javno zdravje. Rezultati testa so z 21. decembra, nov sev pa so potrdili danes, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Japonske oblasti pa so danes odločile, da bodo začasno prepovedale vstop tujim državljanom, potem ko so v državi potrdili skupno sedem primerov okužbe z novim sevom novega koronavirusa. Potrdili so jih pri osebah, ki so pred tem pripotovale iz Velike Britanije. Prepoved bo začela veljati v ponedeljek, v veljavi pa bo do konca januarja, je poročala japonska tiskovna agencija Kjoto, ki se sklicuje na vladne predstavnike.

Britanske oblasti so se zaradi novega seva koronavirusa pred dnevi odločile za ustavitev javnega življenja v jugovzhodni Angliji in Londonu. Nova različica koronavirusa naj bi se prenašala hitreje in bila bolj nalezljiva od doslej znanih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine