9.6 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V Švici omejitvene ukrepe zaradi epidemije podaljšujejo do konca februarja

Oblasti v Švici načrtujejo pettedensko podaljšanje omejitvenih ukrepov, ki so jih uvedle za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tako da bi veljali do konca februarja, je danes sporočila švicarska vlada. Odločitev o tem naj bi vlada prejela predvidoma prihodnji teden po posvetovanju s kantonalnimi oblastmi.

 

Švica je sredi decembra uvedla enomesečno delno ustavitev javnega življenja, zaprte so restavracije, športne dvorane in rekreacijski centri, vlada pa je ljudi pozvala, naj ostanejo doma.

Podaljšanje teh ukrepov je potrebno, ker je že mogoče napovedati, da se število okužb v prihodnjih tednih ne bo znatno zmanjšalo, je danes sporočila vlada, poroča agencija Reuters na spletni strani.

Ker stopnja okužb ostaja visoka, oblasti razmišljajo o uvedbi še strožjih ukrepov, vključno z zaprtjem trgovin in obveznim delom od doma.

“V tej pandemiji moramo preteči maraton in zdaj se začne težji del, ko ljudje postajajo utrujeni in želijo odnehati,” je na novinarski konferenci dejal švicarski minister za zdravje Alain Berset.

V Švici so od začetka pandemije potrdili 470.789 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar predstavlja več kot 5,4 odstotka prebivalstva, umrlo pa je 7434 bolnikov s covidom-19. Potrdili so tudi najmanj 28 primerov britanskega seva novega koronavirusa, ki je bolj nalezljiv in ki se zdaj po Bersetovih besedah širi po državi, kar še krepi bojazni o hitrem naraščanju števila okužb.

Zadnje novice

Sorodne vsebine