3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

V Stuttgartu ob prepovedi dizelskih vozil prejeli več tisoč vlog za priznanje izjeme

V Stuttgartu so z novim letom uvedli obsežnejšo prepoved vožnje dizelskih avtomobilov, na mizah tamkajšnjih uradnikov pa se že kopičijo vloge za priznanje izjeme. Prepovedi se želi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zaenkrat izogniti že več kot 3600 prebivalcev jugozahodnega nemškega mesta.

V Stuttgartu je od novega leta vozilom z motorji s standardom izpustov euro 4 ali manj vožnja po mestnem središču prepovedana. Za prebivalce Stuttgarta sicer do 1. aprila še velja prehodno obdobje, veljajo pa tudi izjeme za nekatere dejavnosti.

Vsaj 3600 vlog za priznanje teh izjem so mestne oblasti že prejele. Kot so pojasnili v tamkajšnji mestni hiši, so jih zaenkrat obravnavali več kot 1500, od teh so izjemo potrdili le približno polovici.

Do izjeme naj bi bilo sicer po poročanju dpa potencialno upravičenih okoli 10 odstotkov od približno 72.000 vozil. Lokalne oblasti in policisti zaenkrat sicer ne napovedujejo strožjega nadzora. Kršitelje bodo vsaj do konca januarja le opominjali, pozneje pa jim grozi globa v višini 80 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine