7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

V streljanju v ruskem oporišču ubiti trije vojaki

Ruski vojak je danes v letalskem oporišču v bližini mesta Voronež na jugozahodu Rusije ubil tri svoje kolege, je sporočila vojska. Po streljanju se je zaprl v eno od poslopij v oporišču, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Trije vojaki so v napadu utrpeli usodne poškodbe,” je sporočilo rusko zahodno vojaško okrožje. “Poveljstvo vojaške enote skuša skupaj z organi pregona izslediti in pridržati napadalca,” so dodali.

“Vojak je streljal s pištolo, ki jo je vzel častniku. Ubiti so bili trije ljudje. Zdaj se je napadalec zabarikadiral na območju oporišča,” je ob tem povedal eden od virov pri regionalnih oblasteh.

Do streljanja, ki se je začelo zgodaj davi, je po navedbah virov prišlo po sporu med vojakom in častnikom med nadzorom. Vojak je častniku vzel pištolo in začel streljati, je še povedal vir.

Dodal je, da se je napadalec zaprl v eno od poslopij v oporišču. Vodstvo se zdaj pogaja z njim, poročajo ruske tiskovne agencije.

Streljanje v ruskih vojaških oporiščih sicer ni nekaj nenavadnega. Organizacije za človekove pravice opozarjajo na brutalno šikaniranje vojakov. Kot razlog za streljanje je to navedel tudi vojak, ki je oktobra lani v oporišču v Sibiriji ubil osem kolegov, še dva pa ranil.

Služenje vojaškega roka je v Rusiji obvezno za moške od 18. do 27. leta starosti, a se številni temu izognejo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine