10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

V Srbiji Kitajca v beograjskem mestnem prevozu napadla potnike s kladivom

Piše: A. S.

Srbija se predvsem v letih po migrantski krizi, ki se je začela 2015, sooča s problematiko množičnih migracij, ki vključuje tudi različne incidente s prišleki. V soboto 14. Avgusta pa je prišlo v Beogradu do bolj nenavadnega incidenta, ko sta dva Kitajca brez povoda začela s kladivom tolči po potnikih v mestnem javnem prevozu.

Najprej sta vstopila v enega izmed mestnih avtobusev, kjer sta s kladivom brez vzroka napadla dve starejši ženski. Eden izmed storilcev je najprej udaril s kladivom potnico v tilnik, njena sopotnica pa je medtem, ko se je poskušala braniti dobila udarce po rokah in nogah. Obe ženski sta potrebovali zdravniško oskrbo po napadu.

Kitjaska državljana sta nato zapustila prvi avtobus, stekla čez cesto, in vstopila v drugi mestni avtobus na liniji 37, kjer sta s kladivom napadla še mlajšo žensko, ki sta jo udarjala po glavi in telesu. Njuna žrtev je za srbske medije opisala incident: » Videla sem, da sta v avtobus vstopila dva na videz dobro razpoložena in nasmejana Kitajca. Sedela sem v zadnjem delu avtobusa in pisala sporočilo na svojem telefonu, ko sem kar naenkrat začutila močen udarec v glavo. Ko sem dvignila pogled sem videla obraz jeznega Kitajca, ki me je udarjal, medtem ko sem se z rokami poskušala braniti«, je povedala napadena 31-letnica.

Šele, ko je začela kričati, so ostali potniki opazili kaj se dogaja v zadnjem delu avtobusa, nakar je eden izmed potnikov uspel kitajskima napadalcema izruvati kladivo iz rok. Kitajca sta nato na prvi postaji pobegnila iz avtobusa, njuna žrtev pa je bila odpeljana na urgenco.

Kasneje so vse tri žrtve policiji podrobno opisale napadalca, ki sta že v priporu, bremeni pa ju nasilništvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine