-0.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 decembra, 2021

V sosednji Avstriji število okužb z novim koronavirusom spet narašča

Piše: J.S., STA

Avstrija ponovno beleži porast novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjih urah so potrdili 1427 novih okužb, v zadnjih sedmih dneh ponovno več kot 10.000 novih okužb, kar je prvič od konca januarja. Na Tirolskem, od koder poročajo o številnih primerih južnoafriške različice, na drugi strani število novih okužb upada.

Na Tirolskem so v zadnjih 24 urah potrdili 78 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Trenutno imajo v tej avstrijski deželi potrjenih 318 okužb z južnoafriško različico, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Britansko različico novega koronavirusa so doslej v Avstriji potrdili v 1096 primerih.

V zadnjih 24 ur so največ novih okužb, 372, potrdili na Dunaju, sledita avstrijska Štajerska s 226 novimi okužbami in Spodnja Avstrija z 215 okužbami.

Avstrijski minister za zdravje Rudolf Anschober je danes posvaril, da bodo tedni do velike noči “najtežja stopnja pandemije”, saj se povečuje število mutacij novega koronavirusa. Britanska različica je razširjena predvsem na vzhodu in zahodu države, južnoafriška na Tirolskem. Pohvalil pa je odličen potek testiranja na okužbe z novim koronvirusom. V zadnjih 24 urah so tako opravili rekordnih 291.000 testov, skupno doslej 12,2 milijona.

Anschober je tudi ocenil, da bosta prihodnja dva tedna pokazala, ali trenutni ukrepi za zajezitev okužb z novim koronavirusom zadostujejo. Avstrija si je po njegovih besedah tudi zastavila cilj, da do letošnje velike noči v začetku aprila proti covidu-19 cepi milijon ljudi.

V avstrijskih bolnišnicah je danes sicer za 38 bolnikov s covidom-19 več kot v nedeljo. Na intenzivni negi se zdravi 258 bolnikov, kar je enako od nedelje dalje.

V Avstriji je doslej umrlo 8260 covidnih bolnikov, od ponedeljka še 39. Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili pri 436.139 ljudeh.

Zadnje novice

Sorodne vsebine