4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

V samomorilskem napadu v Kabulu huje ranjeni trije hrvaški vojaki, eden od njih že umrl!

V afganistanski prestolnici Kabul so bili danes v samomorilskem napadu na kolono vozil hrvaške vojske huje ranjeni trije hrvaški vojaki. Eden od njih je v smrtni nevarnosti, je na novinarski konferenci sporočil hrvaški obrambni minister Damir Krstičević. Medtem so sporočili, da je eden od vojakov umrl za posledicami napada.

 

Napad se je zgodil nekaj pred 9. uro po krajevnem času 200 metrov pred eno od vojašnic zveze Nato. Samomorilski napadalec na trikolesniku je trčil v zadnje od treh vozil hrvaške vojske, ki so vozila v koloni. Na novinarski konferenci so objavili tudi fotografije uničenega vozila, v katerem so bili ranjeni trije hrvaški vojaki.

Vojak, ki je umrl v bolnišnici, je bil ranjen v glavo. Ostala dva imata hujše poškodbe roke in noge, a njuno življenje ni ogroženo, je pojasnil minister. Vsi trije so v bolnišnicah zveze Nato v Kabulu in Bagramu.

Gre za pripadnike hrvaških oboroženih sil z nižjimi vojaškimi čini iz Osijeka, Vinkovcev in Sesvet pri Zagrebu. Dva sta po navedbah ministra stara 27 let, eden pa 32.

Krstičević je poudaril, da napadeni vojaki niso sodelovali v vojaških operacijah, temveč so bili svetovalci posebnih enot afganistanske policije. V Afganistanu je skupno 99 hrvaških vojakov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine