16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

V neznanih okoliščinah je umrl maser, ki je trdil, da ga je spolno nadlegoval ameriški igralec Kevin Spacey

V neznanih okoliščinah je umrl maser, ki je trdil, da ga je spolno nadlegoval ameriški igralec Kevin Spacey, ki je slovenskim gledalcem pred televizijskimi sprejemniki postal znan po vlogi v priljubljeni seriji Hiša iz kart – polni političnih spletk in umazanih igric. Novica o smrti anonimnega tožnika je razvidna iz sodnega spisa Spaceyjevih odvetnikov.

 

Vzrok smrti po poročanju ameriškega Breitbarta še ni znan. Odvetniki igralca namreč le razkrivajo, da so bili o smrti tožnika obveščeni v sredo 11. septembra. Spacey se namreč od leta 2016 sooča z očitki, da naj bi ta terapevta dvakrat prijel za roko in jo premaknil v del svojih genitalij. Dvakratni dobitnik nagrade Oskar naj bi terapevta napeljeval v spolni odnos.

Obtožb glede spolnega nadlegovanja ne manjka

Ostaja nejasno, kako bo smrt maserja vplivala na primer proti Spaceyju, ki vztraja pri svoji nedolžnosti. Izguba najpomembnejše priče domnevnega spolnega napada, bo nedvomno otežilo sojenje v zadevi. Spaceyja so številni moški obtožili zaradi spolnih zlorab in napadov, med njimi je bil tudi igralec Anthony Rapp, ki vztraja, da ga je Spacey spolno nadlegoval, ko je bil še mladoleten.

Zaradi tovrstnih obtožb so Spaceya tudi odpustili iz Netflixove serije Hiša kart, v kateri je ta igral vlogo politika Franka Underwooda, ki se povzpne na oblast s pomočjo spretnega odstranjevanja političnih nasprotnikov. Lik igralca je bil tako ubit, serija pa se je zaključila v lanskem letu. Spacey, katerega pravo ime je Kevin Fowler, je julija dosegel sodno zmago, saj je bil zoper njega ustavljen kazenski postopek, ki ga je pričel čistilec posode, ki je Spaceya obtoževal spolnega napada.

Hana Murn

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine