23.9 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

V nesreči v ruskem vojaškem oporišču umrlo pet strokovnjakov ruskega državnega podjetja za jedrsko energijo Rosatom

V četrtkovi nesreči v vojaškem oporišču blizu mesta Arhangelsk na severu Rusije je po najnovejših podatkih ruskega obrambnega ministrstva umrlo pet ljudi, trije so bili ranjeni, danes poroča ruska tiskovna agencija Tass.

Na ministrstvu so še pojasnili, da je med preizkusom raketnega motorja na tekoče gorivo odjeknila eksplozija. Po njihovih navedbah je pri tem umrlo pet strokovnjakov ruskega državnega podjetja za jedrsko energijo Rosatom. Še trije so bili ranjeni in so prepeljali v bližnje bolnišnice.

V začetku tedna je zagorelo že v skladišču streliva v vojaškem oporišču v sibirski regiji Krasnojarsk v Rusiji, čemur je sledilo več eksplozij. Pri tem je po najnovejših podatkih umrl najmanj en človek, 13 ljudi je bilo poškodovanih. Preiskovalci domnevajo, da se je incident zgodil zaradi neustreznega ravnanja s strelivom. V tem skladišču sta nato eksploziji odjeknili še v petek, pri čemer je bilo poškodovanih osem ljudi. Zadnji dve eksploziji naj bi povzročila strela.

V zadnjih letih se je v nekdanjih sovjetskih republikah zgodilo več podobnih nesreč v zastarelih skladiščih streliva. Konec junija je v Kazahstanu v podobni nesreči umrlo več ljudi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine