10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

V Mehiki ubit že osmi novinar letos

V priljubljenem turističnem mestu Cancun v Mehiki je bil v sredo ubit televizijski novinar Javier Enrique Rodriguez Valladares. Gre že za osmi umor novinarja letos v tej državi. Poleg njega je bil umorjen še en moški, so sporočile oblati v zvezni državi Quintana Roo.

Sporočili so še, da je bila dvojica napadena med sprehodom po središču letoviškega mesta Cancun, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rodriguez Valladares je bil zaposlen pri televizijski mreži Canal 10, kjer je delal predvsem kot snemalec, vendar je opravljal tudi intervjuje in prispevke o političnih temah.

Lokalna vlada je sicer sporočila, da še ni dokazov, da bi bil umor povezan z delom umrlega, a da ostajajo vse možnosti odprte.

Rodriguez Valladares je že tretji novinar, ki je v preteklih dveh mesecih v Mehiki umrl nasilne smrti. Pred tem je bil julija pred barom na plaži Carmen na jugu države ustreljen in ubit odgovorni urednik tednika Playa News Ruben Pat. Konec junija pa je podobna usoda doletela tudi novinarja istega časnika Joseja Guadalupeja Chana, ki je bil ustreljen v baru v kraju Felipe Carrillo Puerto.

Mehika je ena najnevarnejših držav na svetu za novinarje. Lani je bilo tam ubitih najmanj 11 novinarjev, od leta 2000 pa že več kot 100, kažejo podatki združenj za pravico do svobode izražanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine