5.1 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V Londonu porabijo več kokaina kot v Amsterdamu, Barceloni in Berlinu skupaj

V raziskavi so na podlagi analize odpadnih voda odkrili, da v Londonu povprečno porabijo kar 23 kilogramov kokaina na dan, kar znaša pol milijona odmerkov, količina pa je večja kot tista v Amsterdamu, Barceloni in Berlinu skupaj. Za razliko od ostalih evropskih mest uživalci kokaina v Londonu to drogo pogosteje koristijo tudi med delovnimi dnevi, trgovanje z drogami, ki vključuje tudi mladoletnike pa privaja do porasta nasilnih zločinov z noži. Na prebivalca sicer največ kokaina porabijo v britanskem Bristolu, ki si je prislužil neslaven naziv evropske prestolnice kokaina.

Forenzični znanstveniki londonske univerze so izvedli raziskavo odpadnih voda v evropskih mestih, ki so jih analizirali glede na snov, ki nastane v telesu ob razgradnji kokaina, benzoilekgonin. Študija je pokazala, da v Londonu porabijo kar 23 kilogramov te droge na dan, kar znaša več kot pol milijona odmerkov, vrednost londonskega kokainskega trga pa so ocenili na vrednost ene milijarde britanskih funtov. Kot poroča Breitbart, so za razliko od uživalcev kokaina v ostalih evropskih mestih, Londončani redni uporabniki tudi med delovnimi dnevi.

Prekupčevalci z drogami pri svojem poslu pogosto uporabljajo mladoletnike
Forenzični znanstvenik dr. Leon Barron z londonskega King College je pojasnil, da se med koncem tedna poraba kokaina poveča le rahlo v primerjavi z delovnimi dnevi, tako da je “kokain vsakdanja droga v Londonu.” Ta mesec je sicer britanski predsednik vlade Boris Johnson okrivil buržoazijo srednjega razreda, da ta spodbuja trgovino z drogo, kjer so med drugim v veliki meri zlorabljani mladoletniki, ki jih prekupčevalci pošiljajo prek meja okrožij, da dostavijo drogo. Prav trgovina z drogo je eden izmed razlogov za porast nasilnih zločinov z noži.

Bristol si je z največjo porabo kokaina na prebivalca prislužil naziv evropske prestolnice kokaina
London pa še zdaleč ni najhujše mesto glede na porabo kokaina na prebivalca, v jugozahodnem britanskem mestu Bristol namreč porabijo več te droge na prebivalca kot v 74 drugih evropskih mestih, ki so jih analizirali v raziskavi European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction. V mesto, ki so mu dodelili neslavni naziv evropske prestolnice kokaina prihajajo številni mladi prekupčevalci z drogami iz Londona.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine