-3.1 C
Ljubljana
nedelja, 5 februarja, 2023

V Kolumbiji srečanje skupine Lima o krizi v Venezueli

Zunanji ministri držav  skupine Lima bodo danes v kolumbijski Bogoti razpravljali o nadaljnjih korakih za rešitev krize v Venezueli. Na srečanju bosta tudi ameriški podpredsednik Mike Pence in voditelj venezuelske opozicije Juan Guaido, ki je v nedeljo pozval mednarodno skupnost, naj premisli o vseh ukrepih za osvoboditev Venezuele.

Po spopadih med protestniki in varnostnimi silami venezuelskega samodržca Nicolasa Madura na meji s Kolumbijo in Brazilijo, v katerih sta bila ubita najmanj dva človeka, več kot 300 pa jih je bilo ranjenih, bodo danes zunanji ministri latinsko ameriških držav, ki so del skupine Lima, skušali najti rešitev za obubožano državo.

Začasni predsednik Venezuele se bo predvidoma na štiri oči sestal tudi s Pencom, potem ko je Washington v nedeljo obljubil ukrepanje, na mizi pa je še vedno vojaško posredovanje.

Guaidoju je v petek kljub prepovedi, da zapusti državo, uspelo priti v sosednjo Kolumbijo, kjer je v soboto sprožil akcijo distribucije pomoči, ki jo Venezuelci zaradi vedno hujše krize nujno potrebujejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine