18.4 C
Ljubljana
sobota, 24 julija, 2021

V islamističnih samomorilskih napadih na krščanske cerkve v Indoneziji več mrtvih

Tri cerkve v drugem največjem indonezijskem mestu Surabaya so danes pretresli samomorilski napadi, v katerih je bilo po navedbah policije ubitih najmanj devet ljudi. Več deset je bilo poleg tega ranjenih. Napadi so se zgodili z le nekajminutnim razmakom. Odgovornosti ni prevzel še nihče.

 

Bombni napadi so se zgodili okrog 7.30 po lokalnem času. Posnetki s prizorišč prikazujejo razbitine pred poslopji cerkva. Tarče napadov so bile katoliška cerkev svete Marije, binkoštna cerkev in protestantska cerkev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Odgovornosti za napade ni prevzel še nihče, po mnenju indonezijske obveščevalne službe pa jih je najverjetneje izvedla islamistična skupina Džama Anšarut Daula.

Indonezija, ki šteje 260 milijonov prebivalcev, je večinsko muslimanska, v njej pa živi tudi veliko število kristjanov, hindujcev in budistov. V zadnjih mesecih je bila država priča porastu islamskega ekstremizma, piše britanski BBC.

Pred nekaj dnevi je bilo v spopadu z islamističnimi zaporniki v strogo varovanem zaporu na obrobju prestolnice Džakarta ubitih pet policistov. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država.

Zadnje novice

Sorodne vsebine