10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V Franciji potrdili kar 1695 novih okužb s koronavirusom

V Franciji so v sredo potrdili 1695 novih okužb z novim koronavirusom v zadnjih 24 urah, kar je največ v enem dnevu od konca maja, poročajo tuje tiskovne agencije. Sreda je bila tudi sedmi dan zapored z več kot 1300 okužbami, čemur v Franciji niso bili priča že od konca aprila, ko je v državi veljala karantena.

Avgusta v Franciji beležijo v povprečju 1222 okužb z novim koronavirusom dnevno, kar je skoraj za trikrat več kot julija, ko so v povprečju potrdili 435 novih okužb. Aprila, ko je bila pandemija covida-19 v Franciji v največjem razmahu, so beležili 2585 okužb na dan.

Skupaj so v Franciji doslej potrdili več kot 194.000 primerov novega koronavirusa.

Pristojne francoske oblasti so v sredo še sporočile, da je v zadnjem dnevu za covidom-19 umrlo devet ljudi, skupno pa več kot 30.300. Francija se tako po številu smrtnih žrtev uvršča na sedmo mesto na svetu.

Zaradi ponovnega naraščanja števila okužb ponekod na lokalni ravni znova veljajo strogi ukrepi za zajezitev virusa. Tako je v mestu Lille v bližini meje z Belgijo od ponedeljka obvezno nošenje zaščitnih mask na prostem. Maske so na prostem obvezne tudi v severni regiji Mayenne ter turističnih destinacijah Biarritz, Saint-Malo in Le Touquet.

V Franciji je sicer obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih, v petek pa je vlada dala dovoljenje lokalnim oblastem, da lahko tudi same uvedejo obvezno nošenje mask.

Zadnje novice

Sorodne vsebine