0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

V Franciji Antifa napadla dva pripadnika Nacionalnega zbora

Piše: A.S.

Na velikonočno nedeljo sta bila zjutraj v francoskem mestu Saint-Nazaire napadena dva člana Nacionalnega zbora Marie Le Pen. Medtem, ko sta delila letake ju je napadlo pet pripadnikov levičarskega Antifa gibanja. Sprva so jima grozili, kasneje pa so se še fizično znesli nad njima. Eden od dveh aktivistov, Benoît Glotin je pristal v bolnišnici zaradi odprtega zloma gležnja.

Glotin je o napadu spregovoril za francoski medij breizh-info. Kot je povedal so najprej začeli groziti njegovemu kolegu Gauthierju Bouchetu naj se pobere iz tega mesta, ko pa mu je Glotin priskočil na pomoč, so po njima začeli deževati udarci. Nihče od mimoidočih jima ni hotel priskočiti na pomoč, dokler na prizorišče ni prišla policija.

Napadena sta že vložila prijave, pri čemer Glotin opozarja, da naj se antifa pripravijo na resne pravne posledice. Zaradi zlomljenega gležnja ga sicer čaka vsaj dvajset obiskov fizioterapevta. Zdi se, da je bil napad načrtovan saj je že teden pred incidentom nek uporabnik na Facebooku objavil sliko Glotina in Boucheta z dopisom, da bosta na trgu Saint-Lazarena v nedeljo delila letake. Glotin je sicer samozavesten glede tega, da pripadniki Antifa gibanja ne bodo ušli roki pravice. »Ta dogodek bomo izkoristili, da jih preženemo iz Saint-Nazairea«, je ob tem dodal.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine