13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V Chicagu prišlo do streljanja in 14 ranjenih, županja vseeno zavrača pomoč Trumpa

Vsaj 14 ljudi je bilo poškodovanih med množičnim streljanjem pred pogrebnim podjetjem v Chicagu. Gre za še eno nasilno dejanje, ki je prizadelo mesto. Predsednik Donald Trump je zaskrbljen nad stanjem v Chicagu, saj se nasilje stopnjuje, krivdo pa pripisuje mestnim oblastem. Trump je sicer ponudil pomoč županji, a jo je ta zavrnila. Napetosti pa se večajo iz dneva v dan tudi v drugih mestih, predvsem tam, kjer so na oblasti liberalni demokrati.

 

Prvi namestnik nadzornika čikaške policije Eric Carter je potrdil, da je sinoči prišlo do streljanja, kjer je bilo najmanj 14 ranjenih. Med incidentom so osumljenci iz črnega vozila streljali na množico pred pogrebnim podjetjem v mestni soseski Gresham. Carter je javnosti še sporočil, da je vozilo bilo namenjeno na 79 ulico ob pol sedmih zvečer, medtem ko so osebe v avtomobilu pričele s streljanjem na udeležence pogreba. Udeleženci naj bi tako pričeli streljati proti napadalcem v vozilu, ki pa se je nato odpravilo proti severu na ulico Carpenter, medtem pa čez celotno ulico streljali nanje, poroča Breitbart.

Carter pravi, da so prebivalci soseske zbežali iz stanovanj in se razbežali v različne smeri. Med streljanjem je bilo tako 14 ranjenih, med njimi tudi huje. Dogodek pa sovpada z dejstvom, da je čikaška županja Lori Lightfoot zavrnila pomoč predsednika Donalda Trumpa, ki je želel mestu priskočiti na pomoč ob dejstvu naraščajočega nasilja v zadnjih dneh: “Pod nobenih pogojem ne bom dovolila, da Trumpove enote pridejo v Chicago in bodo terorizirale naše prebivalce,” je napovedala Lightfootova.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine