10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Bremnu brutalno pretepli lokalnega vodjo desničarske AfD, ki se zdaj bori za življenje! Škandalozen odziv Levice, ki je na Twitterju zapisala: Dobro jutro!

V ponedeljek ponoči so trije neznanci brutalno pretepli lokalnega vodjo desničarske AfD, ki se je vračal domov z novoletnega sprejema. To je že drugi napad na AfD v dveh tednih, desničarska stranka pa je napad označila za poskus političnega atentata in napad na demokracijo.

 

Vodja desničarske Alternative za Nemčijo (AfD) v Bremnu Frank Magnitz se bori za življenje, potem ko je po poročanju RT utrpel hude poškodbe glave v poskusu političnega atentata s strani treh neznanih napadalcev.

Preden bi ga ubili, ga je rešil lokalni zidar, ki je pregnal napadalce. Magnitza so takoj prepeljali v bolnišnico. Bremenska veja AfD pa je napad na svojega vodjo v izjavi za javnost označila za “politično motiviran poskus atentata” in objavila fotografijo brutalnih poškodb, ki jih je utrpel Magnitz.

Napad je bil načrtovan

Trije napadalci so Magnitza napadli z lesenimi palicami, ga udarjali v glavo in brcali. Do napada naj bi prišlo takoj zatem, ko je Magnitz zapustil novoletno zabavo blizu Goetheplatza v Bremnu, kar kaže na to da je bil napad načrtovan.

Bombni napad na prostore AfD v Doeblnu (Vir: Twitter)

“Danes je črn dan za demokracijo v Nemčiji,” so povedali pri AfD in poudarili resnost razmer, v katerih se nahaja Magnitz. “Pretepli so ga, da je bil na pol mrtev,” je na Twitterju zapisal predstavnik za stike z javnostjo AfD Jörg Meuthen in napad označil za “strahopeten in ogaben načrt”.

Medtem policija še vedno ugotavlja motiv za napad. Ta je že drugi v dveh tednih. Prejšnji teden je bila pisarna AfD v Doeblinu v deželi Saški izpostavljena bombnemu napadu. Mislili bi si, da je motiv očiten. Sploh če pogledamo, da priljubljenost stranke, ki je na volitvah 2017 dodobra pretresla politični parket, še naprej raste.

Posledica demonizacije politične stranke in razčlovečenja njenih pripadnikov

AfD se je od takrat znašel še pod hujšim navalom kritik in napadov s strani tako drugih političnih strank kot medijev, ki so jih obsojali zaradi njihove protimigrantske drže in konservativne politike. Zveni znano? Tudi tam se je začelo z natolcevanji o radikalnosti stranke s strani levih političnih medijev in njihovih pisunov. Tudi tam se je začelo z demonizacijo, tudi tam je najprej potekal proces razčlovečenja s primerjavami, kakršne imamo danes v Sloveniji, tipa “desničarski razbojniki” in “stekli psi desnice”. Zdaj pa so se začeli odkriti napadi na pripadnike AfD.

Vodja AfD v Bremnu Frank Magnitz (Vir: Twitter)

Ob tem pa zdaj preostali politiki incident obsojajo in se zgražajo nad brutalnstjo do katere je prišlo zaradi akumulacije njihovih lastnih prejšnjih izjav. “Upam da bodo napadalce kmalu preiskali in obsodili,” je povedal poslanec Zelenih Cem Özdemir, ki je dodal da ni nobenega opravičila za nasilje – “celo proti AfD”. Ob takih izjavah lahko samo zavijemo z očmi. Besede govorijo eno, podton nekaj čisto nasprotnega.

To dokazuje odziv Levice (die Linke), ki je nekakšna “sestrska” stranka slovenske Levice Luke Mesca in Mihe Kordiša. Po zahrbtnem nočnem napadu je Levica na svojem profilu na Twitterju zapisala: “Dobro jutro!” Dodala je, da je dogodku primerno objaviti “klasiko” med plakati – nacisti stran!

Vandalizem nad objekti in lastnino AfD. (Foto: Twitter)

To je nova politična realnost, s katero se mora desnica spopadati po Evropi.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine