3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

V Avstriji rekordno število aktivnih okužb s Covid-19, v Parizu se bolezen hitro širi med najrevnejšimi

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 923 novih okužb s koronavirusom, trenutno pa imajo v državi rekordnih 9207 aktivnih okužb. V bolnišnicah je zaradi covida-19 na zdravljenju že skoraj 500 ljudi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Avstriji so v zadnjem dnevu koronavirusni bolezni 19 podlegli še štirje bolniki, skupno je umrlo 822 ljudi. V bolnišnicah je sicer 498 bolnikov, od tega 101 na intenzivni negi.

Največ novih okužb so spet potrdili na Dunaju, kjer imajo 399 novih okužb. V Avstriji so sicer imeli nazadnje največ aktivnih okužb 3. aprila, ko so potrdili 9123 aktivnih primerov.

Koronavirus razsaja med najrevnejšimi prebivalci Pariza

Več kot polovica prebivalcev pariške regije, ki živijo v skrajni revščini, še posebej priseljenci, se je okužila z novim koronavirusom, opozarja v danes objavljeni študiji mednarodna humanitarna organizacija Zdravniki brez meja.

V začasnih bivališčih, centrih za tuje delavce ter centrih za razdeljevanje hrane so konec junija in v začetku julija na testih okužbo potrdili pri 55 odstotkih ljudi. V Parizu je medtem trenutno odstotek pozitivnih okužb 12-odstoten, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zdravniki brez meja so izpostavili, da gre za prvo študijo v Franciji in Evropi, ki se osredotoča na najrevnejše prebivalce, predvsem priseljence, ki predstavljajo 90 odstotkov od 818 ljudi, ki so jih predstavniki organizacije testirali na okužbo.

Corinne Torre, vodja francoske misije organizacije, je za AFP izpostavila, da gre za zelo veliko razširjenost okužb, glavni razlog pa so razmere v začasnih bivališčih in centrih, kjer so ljudje tesno skupaj, kar vodi do skupkov okužb.

Oblasti so več sto priseljencev namestile v telovadnicah in drugih začasnih bivališčih, da bi jih umaknili iz divjih šotorskih naselij in z ulic med dvomesečno karanteno, ki je v državi veljala od sredine marca do sredine maja.

V dveh centrih, kjer so nameščeni priseljenski delavci, pa so okužbo potrdili kar pri 89 odstotkih ljudi, opozarjajo v organizaciji.

Francoska agencija za zdravje je medtem sporočila, da je odstotek pozitivnih testov na okužbo v državi minuli teden narasel na pet do 10 odstotkov. V Franciji so zato znova zaostrili ukrepe socialnega distanciranja in druge omejitve v Parizu in njegovih predmestjih, da bi zajezili širjenje okužb. Za najmanj dva tedna so zaprli tudi vse bare.

Zadnje novice

Sorodne vsebine