0.5 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V Avstriji bo božiču sledilo popolno zaprtje do 18. januarja

Avstrija naj bi se zaradi slabe epidemiološke slike pripravljala na popolno zaprtje države po božiču, ki bi trajalo do 18. januarja, je izvedela avstrijska tiskovna agencija APA iz vladnih krogov. Za 16. in 17. januar načrtujejo množično testiranje na novi koronavirus, kdor se ne bo testiral, bo moral ostati doma predvidoma še en teden.

 

Vlada in predstavniki dežel trenutno še razpravljajo o podrobnostih nadaljnjih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Kot je izvedelo več avstrijskih medijev, bo zaprtje države v veljavi od 26. decembra. Večina trgovin bo morala takrat za približno tri tedne zapreti svoja vrata, enako bo veljalo za gostinske obrate, kulturne ustanove in druge podobne storitve.

Omejitve gibanja, ki sedaj veljajo le ponoči, bodo veljale tudi čez dan. Tudi šolarji bodo morali vztrajati pri pouku na daljavo do 18. januarja, po tem datumu pa bi lahko spet sedli v klopi.

V Avstriji bodo 16. in 17. januarja organizirali množično testiranje. Kdor se ne bo testiral, bo moral ostati doma še en teden. Kdor bo dobil negativen izvid, pa bo lahko 18. januarja normalno obiskoval vse odprte trgovine in gostinske lokale.

Podkancler Werner Kogler sicer dopoldne ni želel potrditi, ali po praznikih sledi zaprtje države. Glede izraza zaprtje države pa je opozoril, da je tu veliko prostora za interpretacijo. Več informacij naj bi bilo znanih na popoldanski novinarski konferenci.

Pri naših severnih sosedih so v zadnjem dnevu potrdili 2085 novih okužb, umrlo je 145 ljudi. V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 3073 ljudi, od tega 495 na intenzivni negi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine