10.6 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

V Avstriji 130 novih okužb – 6 okužb so prinesli z dopusta na Hrvaškem

V Avstriji so v zadnjih 24 urah prvič ta mesec zabeležili več kot 100 novih primerov novega koronavirusa. Potrdili so jih 130, od tega več kot polovico na Dunaju, kažejo danes objavljeni podatki avstrijskih oblasti. So pa okužbo potrdili tudi v enem od samostanov na Solnograškem, zaradi česar so vsi preostali menihi v karanteni.

V Avstriji so v zadnjem dnevu potrdili 130 novih okužb z novim koronavirusom, največ na Dunaju, in sicer 67. Na avstrijskem Koroškem so jih potrdili devet, na avstrijskem Štajerskem pa dve. Doslej so v državi potrdili 21.696 primerov okužbe, 719 bolnikov s covidom-19 je umrlo.

Aktivno okuženih je v slovenski severni sosedi 1381 ljudi. 117 jih potrebuje bolnišnično zdravljenje, od tega jih je 25 na intenzivni negi, kažejo podatki avstrijskih ministrstev za zdravje in notranje zadeve.

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri menihu benediktinskega samostana v kraju Michaelbeuern na Solnograškem, je potrdil opat Johannes Perkmann. Pri menihu so se v nedeljo pokazali simptomi okužbe, nakar je bil v bližnji bolnišnici pozitiven na testiranju. Kje se je okužil, ni znano, se pa njegovo stanje že izboljšuje, je povedal opat.

Zaradi potrjene okužbe je v karanteni vseh 11 preostalih menihov in negovalka. Vsem menihom in uslužbencem samostana so odvzeli brise, vsi rezultati bodo predvidoma znani še danes. Opat je pojasnil, da rezultate prejema postopoma. “Zaenkrat so vsi negativni,” je povedal. Do nadaljnjega so v samostanu in tamkajšnji župnijski cerkvi odpovedane vse maše.

Iz avstrijske Koroške pa medtem poročajo, da je v povezavi z neko vrtno zabavo v Beljaku v karanteni 80 ljudi. Med njimi je tudi mestni svetnik, pristojen za zdravje, Christian Pober. Ta je sporočil, da je bil prvi test negativen, a bo kljub temu ostal še deset dni v karanteni.

V povezavi z zabavo, ki je potekala pretekli petek, so okužbo potrdili pri štirih ljudeh, vključno z organizatorjem. Gre za znanega beljaškega gastronoma Reinharda R., poročajo avstrijski mediji.

Pri šestih prebivalcih dežele Spodnja Avstrija pa so okužbo potrdili po vrnitvi z dopusta na hrvaškem otoku Pag. Po navedbah deželnih oblasti bi se lahko okužili na neki zabavi na Pagu. Potovali so v skupini 11 ljudi. Zaradi stika z okuženimi je v karanteni 21 ljudi, poroča APA.

Zadnje novice

Sorodne vsebine