9.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Užaljeni ameriški demokrati ignorirajo in bojkotirajo soočenja na televiziji Fox News

Nacionalni odbor ameriške demokratske stranke je v sredo odpovedala soočenja kandidatov za predsedniške volitve prihodnje leto na televiziji Fox News, češ da je televizija pristranska in tesno povezana z republikanci oziroma ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom.

 

ZDA imajo tri velike kabelske televizije z informativnim programom 24 ur na dan. To so Fox News, ki je na strani republikancev, MSNBC, ki je na strani demokratov in CNN, ki skuša najti sredino, a jo Trump označuje za levo.

ZDA imajo tudi velike televizijske mreže NBC, ABC, CBS in Fox, ki so doslej v času predsedniških kampanj lahko gostile in vodile soočenja kandidatov. Do vstopa Donalda Trumpa v politiko so vse televizije razen morda MSNBC, ki se je oblikovala kot protiutež konservativni Fox News, veljale za nepristranske. Od Trumpa naprej so za republikance in Trumpove volivce vse televizije razen Foxa lažne in pristranske, skupaj s časniki, kot sta New York Times in Washington Post, poroča STA.

Demokrati so ugotovili, da se jim ne izplača izgubljati časa s televizijo Fox News, ki je po njihovo propagandni aparat Trumpa in republikancev. Oči jim je menda odprlo poročanje revije New Yorker o neprimernem razmerju televizije s Trumpom in njegovo vlado. “Zaradi tega smo sklenili, da ta televizija ne more organizirati poštenega in nevtralnega soočenja naših kandidatov,” je sporočil predsednik demokratske stranke Tom Perez.

Trump je v odzivu tvitnil, da je to v redu, ampak bo potem storil enako z “mrežami lažnih novic” in radikalno levičarskimi demokrati v času splošne kampanje. To je potem, ko stranki izbereta vsaka svojega kandidata.

Zadnje novice

Sorodne vsebine