22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Upor diktaturi politične korektnosti! Na Hrvaškem peticija v podporo lastnikom apartmajev, ki ne želijo sprejeti homoseksualcev

Hrvaško katoliško društvo CitizenGO je sprožilo spletno peticijo v podporo zadrskim lastnikom apartmajev, ki ne želijo sprejeti homoseksualcev. V nekaj dneh jo je podpisalo okoli 5000 ljudi. Peticijo so sprožili, potem ko eden od lastnikov apartmaja v Zadru ni želel sprejeti para gejev iz Brazilije.

 

Kot poroča hrvaški časnik Jutranji list, se društvo predstavlja kot “skupnost aktivnih državljanov, ki želijo s spletnimi peticijami zaščititi človekove pravice”. Društvo temelji na krščanskih vrednotah, pri čemer na prvem mestu navajajo “pravico do življenja od spočetja do njegovega naravnega konca”.

Doslej so med drugim sprožili že peticijo proti konvenciji Sveta Evrope o preprečevanju nasilja nad ženskami in v družini, znani kot istanbulska konvencija. Konservativni krogi tej konvenciji nasprotujejo, ker prinaša teorijo spola.

Zdaj društvo zahteva še, da bi imeli lastniki, ki oddajajo apartmaje turistom, pravico zavrniti geje. V nekaj dneh so zbrali okoli 5000 podpisov, vendar po poročanju Jutranjega lista ne morejo potrditi njihove avtentičnosti.

Na Hrvaškem je v začetku meseca odmevalo diskriminatorno vedenje lastnika apartmaja v Zadru, ki je zavrnil homoseksualna gosta iz Brazilije. Spletni ponudnik turističnih namestitev Booking.com, prek katerega je gost rezerviral apartma, je prekinil sodelovanje z lastnikom apartmaja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine