14.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Umrla še ena žrtev terorističnega napada v Strasbourgu, strelca Chérifa Chekatta še iščejo

Število smrtnih žrtev torkovega terorističnega napada v francoskem Strasbourgu se je povzpelo na tri, potem ko je eden od ranjenih podlegel poškodbam, so danes sporočile lokalne oblasti. Napadalec je medtem še na begu, išče ga več kot 700 pripadnikov varnostnih sil. V zvezi z napadom je danes potekala policijska operacija v nemškem Kehlu nedaleč od Strasbourga.

Napadalec je začel streljati v torek okoli 20. ure na eni osrednjih ulic v središču mesta blizu priljubljenega božičnega sejma. Kot so danes sporočile tamkajšnje oblasti, so po najnovejših podatkih v napadu umrli trije ljudje, 13 pa jih je ranjenih, med njimi pet huje. Med petimi huje ranjenimi je eden po navedbah tožilstva v Parizu možgansko mrtev.

Napadalca je policija identificirala kot 29-letnega Cherifa Chekatta, francoskega državljana po rodu iz Maroka, rojenega v Strasbourgu. Ker je napadalec še na begu, francoske oblasti ljudi pozivajo k previdnosti, grožnja pa ostaja resna. Išče ga okoli 720 pripadnikov varnostnih sil.

Za pobeglim napadalcem so francoske oblasti razpisale tiralico in na spletu objavile njegovo fotografijo. “Nevaren posameznik. Ne posredujte sami,” je policija opozorila prebivalce. Policija išče tudi priče napada.

Iščejo Chérifa Chekatta (foto: Twitter)

Po poročanju francoskih medijev ni znano, ali je napadalec še vedno v Franciji. Preiskovalci so domnevali, da bi lahko bil v bližnjem nemškem mestu Kehl, zato je tam danes potekala policijska operacija, a ga niso izsledili.

Na meji med Francijo in Švico ter Nemčijo po napadu velja močno poostren nadzor. Policija natančno pregleduje vse tako pri vstopu kot izstopu iz države. Po navedbah francoskega radia France3 Grand Est je za vstop v Nemčijo blizu Kehla dolga kolona, na meji je treba čakati okoli štiri ure.

V Strasbourgu je medtem po napadu danes zaprt tradicionalni božični sejem, ki sicer v alzaško prestolnico vsako leto privabi okoli dva milijona obiskovalcev. Mesto je še vedno polno pripadnikov varnostnih sil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine