-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Ugrabil je mladoletno Bošnjakinjo in jo skušal posiliti ter vpeljati v prostitucijo!

Hrvaški mediji poročajo o primeru ugrabitve 16- letnega dekleta iz Bosne in Hercegovine, ki jo je hrvaški državljan odpeljal na otok Vir, ji pobral dokumente in jo spolno nadlegoval ter jo želel vpeljati v prostitucijo. Najhujše je preprečila soseda, ki je slišala krike dekleta.

S Hrvaške poročajo o strašljivem primeru ugrabitve mladoletnega dekleta. Potem, ko ji je obljubil dobro službo in dohodek v njegovi restavraciji v Avstriji, je 57-letni hrvaški državljan dekle iz BiH (16) namesto v obljubljeno državo odpeljal na otok Vir. Mladoletnico je prosil, naj mu izroči denar in potni list.

Po prihodu na Vir pa jo je možakar zaprl v sobo v stanovanju, kasneje hodil k njej ter se jo dotikal. Njene krike je slišala soseda, ki je kasneje na skrivaj odprla vrata apartmaja ter ji tako omogočila, da se je nesrečnica prikradla skozi vhodna vrata in zbežala.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Za kazniva dejanja, ki ga bremenijo, mu grozi zaporno kazen od treh do 15 let. 57-letnik je namreč zapeljal, prevaral, poskušal posiliti 16-letnico in jo vpeljati v prostitucijo, poroča Slobodna Dalmacija. Časnik ob tem dodaja, da je leta 1996 prestajal kazen za posilstvo, leta 2005 pa kazen zaradi zlorabe drog.

Peter Truden

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine