10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Ugledni danski profesor Østergaard: Integracija migrantov ni uspela, prišel je čas za gradnjo zidov okoli Evrope z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti!

Ugledni danski profesor zgodovine Uffe Østergaard pravi, da je čas, da zgradimo zid okoli Evrope, ker integracija priseljencev ni uspela: »Zaščita meja je potrebna, sicer se bodo prebivalci uprli vladam.«

Østergaard je profesor evropske civilizacije in integracije na univerzi v Aarhusu in profesor evropske in danske zgodovine na poslovni šoli v Kopenhagnu. Specializiral se je za zgodovino evropske identitete in preučil večkulturne in multietnične države, kot so Avstro-Ogrska in Otomansko cesarstvo ter njihove države naslednice.

Østergaard je v svojem mnenju za časopis Politiken zapisal, da je bil v preteklosti močno naklonjen multikulturalizmu, vendar je od takrat svoje stališče obrnil.

»Prišel je čas za gradnjo zidov z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti,« pravi in trdi, če se to ne bo zgodilo, bo razdalja med vzhodno in zahodno Evropo temeljila na kontradiktorni ideji o upravljanju priseljevanja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine