13 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Turki v Avstriji ogrozili zdravje in življenje številnih: Na poroki skoraj 700 svatov, med njimi 40 s korono

V Spodnjeavstrijski občini Schrems so Turki naredili zmešnjavo in popolnoma obrnili na glavo življenje ostalim someščanom z svojim sebičnim in antisocialnim ravnanjem, katerih dejanje je povzročilo za zdaj neznane posledice in obseg tega nerazumnega ravnanja, moramo reči tudi ravnanja omejenih ljudi. Že od samega začetka organizator poroke ni imel poštenih namenov in ni ravnal častno do občinskih oblasti, pišejo med tem nekateri tuji portali, med njimi tudi OE24.

 

Organizator bi naj prijavil slavje za 350 oseb, s tem da jih je dejansko bilo bistveno več,najmanj dvakratnik prijavljenega števila, poročajo iz Sanitetnega štaba Spodnje Avstrije za zdaj je registrirano število obolelih 43, vedoč da se bo število občutno dvignilo.

Po dokaj realnih številkah, ki jih pozna ali razpolaga z njimi župan Stefan Grusch, meni da je bilo na poroki okrog sedemsto ljudi, obenem pa je obtožil družino, ki je priglasila poroko zaradi nespoštovanja ukrepov, ki so v veljavi.

Kot prvo, sploh niso imeli seznam vseh udeležencev na dogodku, bi skoraj teden dni zavlačevali z izpopolnjevanjem seznam kar je dodatno upočasnilo iskanje in možne sledljivosti kontaktov z osebami ki so kakorkoli imeli za opraviti z dogodkom. Zaradi vsega naštetega novega »odgovornega« zakonskega para sledi denarna kazen in obvezna prijava.

Poglejmo kako je to pri nas?
Samo upamo lahko da je pri nas več razuma in upoštevanja predpisov in odlokov povezanimi z COVID 19. Ali se ta ne samo turški sindrom širi, med »vedenjske » Turke. Zadnje čase se ti trendi »oponiranja« vsemu in vsakomur se nevarno razrašča tudi pri nas. Da bo le čim več takšnih, ki jih pamet sreča pravočasno.

 

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine