4.2 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Turčija zahteva izročitev 18 osumljencev za umor Hašodžija

Turško tožilstvo je danes zahtevalo izročitev 18 Savdijcev, osumljenih umora savdskega novinarja Džamala Hašodžija na konzulatu Savdske Arabije v Istanbulu, so sporočili s turškega pravosodnega ministrstva.

Na tožilstvu so pripravili pisno zahtevo za izročitev 18 osumljencev, vpletenih v “načrtovani umor”, so še zapisali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Dodali so, da je bila zahteva s pravosodnega ministrstva poslana na turško zunanje ministrstvo, ki pa jo bo poslalo Savdski Arabiji.

Savdski generalni tožilec bo sicer v okviru preiskave umora novinarja v nedeljo pripotoval na pogovore v Istanbul, kjer se bo srečal z glavnim turškim tožilcem, je danes napovedal turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Ta je ocenil tudi, da je krivec za umor med 18 Savdijci, ki so jih zaradi tega zločina priprli.

Do savdskih oblasti kritični novinar je bil ubit 2. oktobra po vstopu v savdski konzulat v Istanbulu. Rijad je v četrtek na podlagi dokazov, ki mu jih je posredovala Turčija, priznal, da je šlo pri 59-letniku očitno za načrtovani umor, potem ko je šele v soboto priznal, da je ta bil ubit.

Zadnje novice

Sorodne vsebine