17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Turčija še naprej izsiljuje EU: “Potrebno je pospešiti pretok denarja in povečati količino sredstev – vzdrževanje migrantov nas stane približno 35 milijard evrov!”

Evropska unija bi morala za sirske migrante nakazati več kot šest milijard evrov in pospešiti pretok denarja, je v soboto zahteval namestnik turškega zunanjega ministra. Kot kaže Turčija še ne namerava prenehati z izsiljevanjem in grožnjami. 

 

V primeru, da se bo z denarjem Evropske unije poskrbelo za približno 3,5 milijona sirskih migrantov v Turčiji, Turčija v zameno obljublja, da bo poskrbela za ustavitev nadaljnjega preseljevanja migrantov Evropo.

Pozivajo k sodelovanju
“Potrebno je pospešiti pretok denarja in povečati količino sredstev,” je pred novinarji dejal Faruk Kajmakci. “Dokler je prisotna kriza, moramo sodelovati. Ko se bo na koncu porabil denar, teh šest milijard evrov, se namreč težave ne bodo rešile,” je še dodal po poročanju Kamenjarja.

Evropska unija, ki je sklad vzpostavila leta 2015, je izpostavila, da je bilo do sedaj dodeljenih še več kot 5,6 milijarde evrov. Očitno pa Turčija hrepeni po večjih količinah denarja, saj že dlje časa grozi s pošiljanjem migrantov. V zagovor interesa Turčije je Kaymakci dejal, da Turčijo vzdrževanje migrantov stane približno 40 milijard ameriških dolarjev, kar je  več kot 35 milijard evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine