12.2 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Tuji mediji se delajo norca iz Šarca: Edini jezik, ki ga govori, je dialekt mesta Kamnik!

Tisti, ki redno spremljajo tuje medije, so lahko opazili, da se ti posmehujejo na račun predsednika stranke LMŠ Marjana Šarca, ki je v petek zaprisegel kot deveti predsednik vlade Republike Slovenije. Pri tem se najbolj obregajo ob njegove kompetence in ob njegovo domnevno nepoznavanje tujih jezikov, pri čemer izpostavljajo, da je Šarec vešč zgolj dialekta mesta Kamnik, kjer je županoval, dokler se ni zavihtel na položaj premierja.

Hrvaški portal 7dnevno je izpostavil, da Šarec nikdar ni imel kakršne koli odgovornosti, ni napisal niti enega članka, kaj šele knjige, ni ustanovil niti enega samega podjetja; nikoli ni potoval v tujino, in sicer preprosto zato, ker je edini jezik, ki ga govori, dialekt mesta Kamnik. “No, on pa je le storil eno pomembno, zunajserijsko zadevo: imel je šest popravnih izpitov na srednji lesarski šoli.”

Negativna selekcija eden od temeljnih kriterijev

Nadalje pišejo, da Šarec s svojimi referencami nikdar ne bi bil sprejet na razpis za odgovorno delovno mesto v domačem ali tujem podjetju. Ob tem pa so se vprašali, kako je vendar mogoče, da takšna oseba, ki je bila ljudem poznana po liku Serpentinška, postane premier. “To je mogoče samo zato, ker Slovenija izvaja popolno retitoizacijo družbe, kjer je negativna selekcija eden od temeljnih kriterijev, ki omogoča, da posameznik napreduje v takem okolju,” so zapisali in dodali, da je razlika med Slovenijo in večino Evropske unije v tem, da je negativna selekcija tista, ki omogoča politično in celovito družbeno promocijo za posameznike.

VIDEO: Ivan Serpetinšek – ženska resnicaIvan Serpetinšek – ženska resnica

Po pisanju hrvaškega medija Šarec predstavlja najhujšo perspektivo za prihodnost države 28 let po prvih demokratičnih volitvah leta 1990. Pri tem so izpostavili primer Karla Erjavca, čigar intelektualni doseg je bil na nivoju šefa občinske uprave ene izmed slovenskih občin, nato pa je v času postkomunizma v Sloveniji kar štiri mandate opravljal najpomembnejše politične funkcije v državi. Bil je član vseh strank, ki so v Sloveniji obstajale od leta 1990 do leta 2018, bil je član vseh vlad. Ob tem so se v pisanju obregnili ob Alenko Bratušek, ki predstavlja partnerico v Šarčevi vladi, pri čemer so izpostavili, da si je ta zaradi nepoznavanja tujih jezikov naredila veliko sramoto, ko je leta 2014 kandidirala za mesto evropske komisarke.

“Slovenija je žrtev negativne, postkomunistične selekcije, v kateri nov razred vlada naprej, ne glede na posledice,” izpostavljajo v zaključku in hrvaške bralce opozarjajo, da na srečo Hrvaške in zaščite njenih vitalnih interesov nihče ne more narediti toliko škode Sloveniji kot pa njena lastna vlada. Glede na to, da so tuji mediji ob imenovanju Šarca napačno zapisovali njegov priimek in poleg pripisovali: pretvarjaj se, dokler ti ne uspe, se človek vpraša, kako globoko lahko mednarodni ugled Slovenije še potone?

Foto: Printscreen

H. M.

Zadnje novice

Sorodne vsebine