12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Tudi na Južnem Tirolskem so se odločili za množično testiranje na novi koronavirus

Na Južnem Tirolskem so danes začeli množično testiranje prebivalcev na novi koronavirus. Italijanski mediji poročajo o dolgih vrstah pred mesti za odvzem vzorca. Do 10. ure se je testiralo več kot 24.000 ljudi, na novi koronavirus jih je bilo pozitivnih skoraj 600.

 

Prostovoljno množično testiranje okoli dveh tretjin oziroma 350.000 prebivalcev te pokrajine so začeli davi, potekalo pa bo do nedelje. Testiranje s hitrimi antigenskimi testi je brezplačno, udeležijo pa se ga lahko vsi od petega leta starosti, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Italijanski mediji poročajo o dolgih vrstah pred mesti za odvzem vzorca, ki jih je okoli 200. Do 10. ure so odvzeli okoli 24.000 vzorcev, pozitivnih jih je bilo skoraj 600. Tisti s pozitivnim rezultatom morajo za deset dni v domačo samoizolacijo.

S tem testiranjem želijo oblasti izslediti tiste z asimptomatsko okužbo, ki veljajo za nevaren izvor širjenja virusa. Drugi val epidemije covida-19 želijo tako hitreje zajeziti.

Južna Tirolska je zaradi visokega števila okužb med rdečimi območji, kar pomeni, da tam veljajo najstrožja pravila za zajezitev virusa. Ljudje lahko dom zapustijo samo, če morajo na delo, k zdravniku ali po nakupih. V četrtek so od tam poročali o okoli 700 novih okužbah v zadnjem dnevu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine