18.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Trump zaradi spora okrog zidu na južni meji ne gre v Davos

Ameriški predsednik Donald Trump je svet in lastno vlado na Twitterju danes obvestil, da se ne bo udeležil letošnjega Svetovnega gospodarskega foruma v švicarskem Davosu, ki bo potekal od 21. do 25. januarja. To lahko pomeni, da do takrat najverjetneje ne bo obnovil financiranja lastnih vladnih agencij.

 

“Spoštljivo preklicujem mojo zelo pomembno pot v Davos, Švico na Svetovni gospodarski forum,” je tvitnil predsednik ZDA in krivdo naprtil demokratom, ki mu ne dajo denarja za uresničitev predvolilne obljube o zidu na meji z Mehiko.

Trump je financiranje četrtine agencij lastne vlade ustavil 22. decembra, ker mu demokrati niso hoteli dati 5,7 milijard dolarjev proračunskega denarja za zid na meji z Mehiko, za katerega je prej sicer trdil, da ga bo plačala južna soseda.

Pri tej trditvi vztraja, ko pravi, da Mehika za zid že plačuje posredno. Nazadnje jo je ponovil danes zjutraj, preden se je odpravil na pot v Teksas, da s svojo prisotnostjo poudari veliko humanitarno krizo in krizo nacionalne varnosti na meji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine