6.9 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Trump v primeru vojne zagrozil Iranu z uničenjem

Ameriški predsednik Donald Trump je v nedeljo popoldne po raketnem napadu v Bagdadu zagrozil Iranu z uničenjem in mu zabičal, naj več nikoli ne grozi ZDA. Raketa proti utrjeni zeleni coni Bagdada, ki je polna Američanov, naj bi bila izstreljena iz šiitskega dela iraške prestolnice.

“Če se Iran želi spopadati, bo to uradni konec Irana. Nikoli več ne grozi ZDA!,” je tvitnil Trump po raketnem napadu, ki ni zahteval žrtev. ZDA imajo v Iraku 5000 ameriških vojakov in Washington ugiba, da bi se lahko Teheran v času višanja napetosti znesel nad njimi.

Savdski zunanji minister Abel al Džubeir je medtem povedal novinarjem, da njegova kraljevina noče vojne v regiji, če pa se bo druga stran odločila za vojno, se bo kraljevina borila z vso silo in odločnostjo in bo branila sebe, svoje državljane in interese.

Njegove besede so povezane z novicami o sabotaži dveh savdskih naftnih tankerjev ob obali Združenih arabskih emiratov prejšnji teden. Odgovornosti za sabotažo ni prevzel nihče, Američani pa ugibajo, da naj bi Teheran k temu vzpodbudil proiranske skupine v Iraku.

Zadnje novice

Sorodne vsebine