10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Toyota vpoklicala še 2,4 milijona hibridnih vozil

Japonski avtomobilski velikan Toyota je po svetu vpoklical 2,4 milijona hibridnih vozil zaradi napake, ki bi lahko povzročila nesreče. Vpoklic se nanaša na modele prius in auris, proizvedene med oktobrom 2008 in novembrom 2014. Gre za nov udarec za proizvajalca, ki je moral že septembra vpoklicati več kot milijon hibridnih avtomobilov.

Več kot milijon tokrat vpoklicanih vozil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP vozi po japonskih cestah, okoli 830.000 po severnoameriških, 290.000 po evropskih, 3000 po kitajskih, preostala pa drugod po svetu.

Številna vpoklicana vozila so vpoklicali že v letih 2014 in 2015, a takrat za to napako še niso vedeli. Gre za napako pri preklopu na določen način vožnje. Pogon vozila se lahko takrat izklopi, kar krmilo in zavore sicer pusti v delovanju, a lahko na primer povzroči verižno trčenje zaradi nenadne zaustavitve vozila.

Po podatkih japonskega ministrstva za promet zaradi te napake še ni bilo prometne nesreče.

Toyota je morala že v začetku septembra odpoklicati več kot milijon hibridov zaradi odkritih tehničnih težav, ki bi lahko zaradi kratkega stika povzročile tudi požar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine