4.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

To morate videti: Leva vlada v Italiji nad protestnike, ki ne želijo spoštovati vladnih ukrepov za zajezitev epidemije, kar z vodnimi topovi, solzilcem in šok granatami!

Število okužb v Italiji strmo narašča, strokovnjaki pa so mnenja, da jih je že doletel drugi val epidemije. Vlada se je odločila za uvedbo omejevalnih ukrepov, ki določa zaprtje restavracij in barov po šesti uri zvečer ter z zaprtjem javnih objektov. Zaradi omejevalnih ukrepov je prišlo do izgredov po celotni Italiji, večji izgred pa se je zgodil v torek, 27. oktobra 2020 v Rimu. Levičarske oblasti v Italiji so odredile nadzor nad izgredi množice, ki v Rimu protestirajo zaradi novih omejevalnih ukrepov, ki jih je odredila vlada. Italijanska policija pa v spopadu s protestniki uporabljala kar vodni top, solzivce in šok granate. 

 

Protestni shod se je pričel v torek zvečer v bližini zgodovinskega trga Piazza del Popolo. Shod se je kasneje sprevrgel v nasilje, medtem ko je več sto protestnikov odšlo na ulice in so protestirali zoper nove omejevalne ukrepe, ki jih je uvedla levičarska vlada Giuseppeja Conteja. Novi omejevalni ukrepi definirajo policijsko uro za restavracije in bare, ki se morajo zapreti ob 6. uri zvečer, prav tako pa so morali zapreti vse javne objekte kot so telovadnice, bazeni in kinodvorane, je poročal RT.

Posnetki RT-jeve agencije Ruptly prikazujejo, da policija, oblečena v čelade in uniforme skupaj z orožjem in pendreki na protestnike strelja z vodnimi topovi, gumijastimi metki in v množico izgrednikov meče tako solzivec kot svetlobne granate.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine