12.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

To je islam: BBC je intervjuval muslimanskega klerika, ki trdi, da ima pravico poročiti se z devetletno deklico

Vsaj 25% vseh deklic v Nigeriji je poročenh do 15ega leta in 76% jih je že poročenih do svojega 18. Leta. To je najvišja raven otroških porok na svetu.

Po islamskem šeriatskem pravu se lahko deklice poročijo pri kateri koli starosti, samo da so dovolj »zrele«.

V muslimanskih državah kot je Jemen, Iran, Afganistan, Somalija, Pakistan in Sudan deklice prisilijo v odraslost in poroke z odraslimi moškimi kar njihove lastne družine. Celo v zahodnih državah so se pojavili primeri otroških porok – vse odkar so migranti prinesli svoje navade s seboj.

Poglejte ta INTERVJU. Je iz leta 2014, ampak od takrat se ni nič spremenilo.

Termin islamofobija si je izmislila muslimanska bratovščina, da bi utišala kakršno koli debato o problemih, ki jih prinaša islamizem v moderni svet.

Levica to izkorišča za označevanje vsakogar, ki kritizira islam, za rasista. In pri tem ignorira dejstvo, da je Islam ideologija in nima nobene zveze z raso

Na Zahodu je prišlo celo do poskusa uvedbe šeriatskega zakona o bogokletstvu, ki bi kriminaliziral kritiko islama. Začelo se je, ko so Savdska Arabija in muslimanske države poskušale sprejeti resolucijo ZN, da bi prisilile zahodne države, da kriminalizirajo kritiko islama.

Parlament v Kanadi je sprejel predlog “M-103”, ki obsoja tako imenovano “islamofobijo” (strah pred islamom) . V skladu s šeriatskim zakonom o bogokletju je treba ubiti vsakogar, ki kritizira islam ali preroka Mohameda. V Savdski Arabiji in Iranu so muslimani usmrčeni, če so obtoženi bogokletstva. V Pakistanu, kjer so razmere še slabše, radikalni muslimani uporabljajo zakon o bogokletstvu za preganjanje krščanske manjšine.

Je to zakon, ki ga levica želi sprejeti?

Zadnje novice

Sorodne vsebine