6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Svetovni kongres družin v Veroni nagovoril Salvini

V italijanski Veroni od petka poteka svetovni kongres družin, v ospredju katerega je tradicionalna družina. Udeležence tridnevnega srečanja je danes nagovoril italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je priznal, da ni zgled tradicionalne družine.

 

Tridnevnega srečanja, že 13. po vrsti, se po poročanju tujih tiskovnih agencij udeležuje 3000 ljudi iz 100 držav. V ospredju kongresa, ki ga prirejajo katoliške organizacije iz ZDA in Evrope, je tradicionalna družina v sodobnem svetu. Udeleženci srečanja nasprotujejo umetni prekinitvi nosečnosti, ločitvam in porokam istospolno usmerjenih.

“Sem zadnji, ki bi bil lahko zgled tradicionalne družine. Sem ločen in razšel sem se s partnerko,” je poudaril Salvini v nagovoru na srečanju. Dodal je, da je naredil napako, a poudaril, da se iz napak učimo. “Ne drznem si soditi drugih,” je še poudaril po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa in se zavzel za to, da bi pomagali milijonom staršev, ki živijo ločeno.

Drugi dan srečanje so spremljaje množične demonstracije, ki se jih po poročanju tujih tiskovnih agencij udeležuje okoli 20.000 ljudi. Udeleženci protesta, ki ga organizirajo feministke, podpirajo pa organizacije istospolno usmerjenih in največji italijanski sindikat CGIL.

Kongres je razkril tudi nove razlike v italijanski vladajoči koaliciji. Populistično Gibanje pet zvezd ima do njega odklonilen odnos in pripravlja protikongres v Rimu, desna Liga ga podpira in več ministrov iz njenih vrst naj bi nastopilo na srečanju.

Organizatorji kongresa so na začetku udeležencem srečanja v spomin na letošnji kongres razdelili plastične človeške zarodke, ki jim je bila priložena kartica z napisom: “Splav ubije srce, ki bije”.

Zadnje novice

Sorodne vsebine