-4.4 C
Ljubljana
četrtek, 9 februarja, 2023

Švedska: Zaradi zločinskega vala v Stockholm prihaja sto dodatnih policistov

Piše: A. S. 

Švedske oblasti so v prestolnico Stockholm poslale sto dodatnih policistov iz vse države, da bi pomagali zavarovati metropolo, ki jo pretresajo strelski obračuni in eksplozije v zločinskem valu, ki je že lani dosegel rekord, letos pa se nadaljuje.  

Šlo naj bi za spopade med kriminalnimi tolpami, ki se borijo za nadzor nad nezakonito preprodajo v mestu. »Zaradi nedavnih eksplozij in streljanja, moramo v Stockholm poslati dodatne okrepitve, da bi preprečili nadaljnje umore v trajajočih spopadih in povečali nadzor na več lokacijah«, je za medije izjavil Johan Olsson, vodja policijskega nacionalnega urada NOA. »Delamo vse kar je v naši moči, da bi zaustavili nasilje v tej regiji, sedaj pa imamo tudi dodatna sredstva«, je razložil vršilec dolžnosti vodje regionalne policije Mattias Andersson. Dodatnih sto policistov po priskočilo na pomoč sto devedesetim policistom, ki so že bili poslani kot okrepitve v Stockholmsko regijo.

Do odločitve, da se pripelje okrepitve je prišlo po tem, ko je bilo zabeleženih več eksplozij, vključujoč eksplozijo pred pisarniško stavbo in eksplozijo v restavraciji.  Prebivalci Stockholma so izrazili zaskrbljenost za lastno varnost zaradi nasilja, ki so mu priča. Mnogi se v svojih domovih več ne počutijo varno.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine