3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Številna ugibanja: kaj bo prinesel čas po pandemiji?

Pravzaprav nihče ne ve natanko, kakšne posledice bo imela kriza zaradi koronavirusa na globalno populacijo. Lahko si le domišljamo in poskušamo ustvarjati prognoze. Še najbolj gre zaupati znanstvenikom. Sicer obstaja več scenarijev – od “nove normalnosti” do katastrofe.

 

Nihče ne more zares vedeti, kako bo videti svet, ko nam bo uspelo za silo “spraviti na vajeti” koronavirus. Zaenkrat je dobre prognoze težko najti. V naslednjih mesecih in letih nas bodo posledice pandemije prisilile, da se bomo odpovedali številnim ugodnostim in načinu življenja, ki smo ga bili vajeni živeti do pričetka krize. Še zlasti gospodarska kriza bi lahko močno prizadela svetovno prebivalstvo. Najprej bodo krizo občutile gospodarske panoge, ki se ukvarjajo s storitvami, nato trgovina, naposled pa bodo posledice občutili še proizvajalci,

Vsekakor na svetu ne bo nikogar, ki ga posledice krize ne bi prizadele. Največ odgovorov nam sicer lahko priskrbijo znanstveniki. Številni raziskovalci se v tem trenutku ukvarjajo z razvijanjem učinkovitega cepiva oziroma zdravila. Vendar pa doslej ni znano, kako uspešen bo tovrsten podvig. Tudi če bo stvar uspela, bo minilo še precej časa, preden bo cepivo ali zdravilo dostopno večini ljudi, verjetno mesece. Prej kot na začetku prihodnjega leta to verjetno ne bo mogoče.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine