9.9 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Ste videli, kako najbolj znana “demokratska trdnjava” ZDA okuša socializem? Presenečeni boste!

Ameriško zvezno državo Kalifornija so zaradi vročinskega vala, ki je krepko povečal porabo električne energije s klimatskimi napravami, zajele redukcije električne energije. Najbolj znana demokratska trdnjava ZDA je tako začela okušati to, kar smo okušali v prvi polovici osemdesetih let v tedanji SFRJ, ko je obdobje Milke Planinc prineslo tudi redukcije elektrike.

 

 

Zasebno elektropodjetje ISO je sporočilo, da jim primanjkuje okrog 4400 megavatov elektrike, zato bo več kot trem milijonom gospodinjstvom na dan po eno uro izklopilo elektriko.

Pred tem so elektriko izklapljala že druga podjetja kot so PG&E, Edison International, Southern California Edison, Sempra Energy in San Diego Gas & Electric.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom ni zadovoljen in je ukazal preiskavo, ker takšne redukcije brez napovedi niso sprejemljive in se ne spodobijo za državo, kot je Kalifornija.

V nedeljo so v kalifornijski puščavi Mojave, natančneje v Dolini smrti, izmerili rekordno temperaturo vseh časov 54,4 stopinje Celzija. Meteorologi napovedujejo, da se bo vročina po državi nadaljevala še najmanj do sredine tedna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine