16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

Starši se čudijo, da njihova 2-letna hčerka ne želi razpravljati o strukturnem rasizmu! Saj niso pri sebi!

Politično korektna blaznost, ki zaliva zahodno civilizacijo, dosega nepredstavljive razsežnosti, kar dokazuje tudi nedavni zapis na spletni strani portala Slate. Slate je ameriška spletna revija progresivne, liberalne usmeritve, ki pokriva dnevne dogodke, politiko in kulturo, prvenstveno v ZDA. 

Nedavno so v reviji objavili pismo bralcev, v katerem se mamica sprašuje, kje sta z možem zgrešila pri vzgoji, ker njuna dvoletna hči (!!!) ni zadosti politično korektna: 

»Z možem (oba sva belopolta) imava dveletno hčerko in se trudiva po najboljših močeh, da bi bila protirasistična starša. Trudiva se, da ima multirasne otroške lutke, da dobi v roke knjižice in gleda programe, ki poudarjajo različnost in tako naprej. Ampak ko želiva z njo načeti pogovor o zadevah kot so strukturni rasizem, intersekcionalizem ali belo občutljivost, se zdi, kot da jo sploh ne zanima. Odide od naju ali prosi za piškot ali pa preprosto zaspi. Sva ga kje polomila pri vzgoji? Se je že navzela nezanimanja družbe do trpljenja zatiranih manjšin? Kako naj jo pripraviva do spoznanja, da so razprave o odpravi strukturnega rasizma nujne?«

Zadnje novice

Sorodne vsebine