24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Stalinizem se vrača na glavna vrata: levičarski dnevnik na fotografiji svete maše v čast praznika Marijinega vnebovzetja zameglil obraz domoljubnega politika

La Provence je francoski dnevni časopis s sedežem v Marseillu. Je levo usmerjen, čeprav njegov lastnik Bernard Tapie, ki je nekoč služil v kabinetu socialista Françoisa Mitterranda, pravi, da so profesionalni in neodvisni. No, v petek so pokazali pravi obraz. Na fotografiji, ki je prikazovala vernike pri sveti maši, so zameglili obraz priljubljenega politika Nacionalnega zbora (prej Nacionalna fronta) Stéphana Ravierja.

Ideološko levo usmerjeni mediji so se očitno začeli zgledovati po sovjetski Pravdi, časopisu, ki je bil za komuniste prvovrstno propagandno orodje. Uredniki so nezaželene osebe, ki niso bile povšeči totalitarnemu režimu, za fotografijah preprosto izbrisali. Levičarski uredniki v časopisu La Provence so bili bolj softificirani: da bralci na fotografiji pri sveti maši v čast Blažene device v katedrali Dobre matere ne bi prepoznali priljubljenega francoskega desničarja in domoljuba Stéphana Ravierja, so mu obraz zameglili, poroča portal Boulevard Voltaire.

To je opazil Ravier, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je uredništvo časopisa lahko sram, od urednika pa je zahteval opravičilo.

Portal France Info poroča, da naj bi urednik v ponedeljek na zagovor poklical zaposlene, da mu pojasnijo »tehnično napako«.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine