6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Šrilanška vlada tudi uradno potrdila, da za velikonočnimi terorističnimi napadi stoji radikalna islamska skupina!

Za nedeljske napade v cerkvah in hotelih na Šrilanki, ki so zahtevali najmanj 290 žrtev in 500 ranjenih, je odgovorna radikalna islamistična skupina NTJ, je danes sporočila šrilanška vlada.

Radikalna islamistična skupina, imenovana National Thowheeth Jama’ath (NTJ), je odgovorna za nedeljske samomorilske napade, v katerih je bilo ubitih skoraj 300 ljudi, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal predstavnik vlade v Kolombu Rajitha Senaratne.

Šrilanška policija je 11. aprila izdala opozorilo, da “tuje obveščevalne agencije” navajajo, da NTJ načrtuje napade na cerkve.

Gre za nasilno radikalizirano skupino
O NTJ, radikalni muslimanski skupini, ki je povezana z lanskim uničevanjem budističnih kipov na Šrilanki, ni veliko znanega. Po navedbah policije pa naj bi bilo vseh 24 posameznikov, ki so jih aretirali v povezavi z nedeljskimi napadi, del te ekstremistične skupine, vendar podrobnosti policija za zdaj ni razkrila.

Vlada na Šrilanki je danes razglasila novo policijsko uro, ki bo veljala v noči na torek, poroča AFP. Zaradi napadov so šrilanške oblasti že v nedeljo razglasile policijsko uro, ki so jo nato preklicale danes ob 6. uri po lokalnem času. Znova bo začela veljati drevi ob 20. uri po lokalnem času.

Na Šrilanki so v nedeljo skoraj istočasno med velikonočno mašo odjeknile tri eksplozije v katoliških cerkvah v Kolombu, Negombu blizu prestolnice in Batticaloi na vzhodu otoške države. Eksplozije so odjeknile tudi v treh luksuznih hotelih v Kolombu. Nekaj ur kasneje sta v južnem in severnem predmestju prestolnice odjeknili še dve eksploziji, poroča STA.

C. Š./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine