4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Srbski predsednik Vučić ne varčuje z ostrimi besedami na račun Tanje Fajon – prepričan je, da državljani Srbije ne bodo nasedli njenim spletkam

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je nedavno izrazil prepričanje, da bodo prebivalci Šabca zagotovo glasovali za svobodo in demokracijo, a to pomeni, da se bodo hkrati uprli interesom poslanke evropskega parlamenta Tanje Fajon.

 

Fajonova je namreč skupaj s še nekaterimi evroposlanci poslala v Šabac sporočilo, naj volivci glasujejo za svobodo in demokracijo, češ da so bile na volitvah letos junija storjene mnoge nepravilnosti, zaradi česar naj bi prišlo do daleč največjega uničenja glasovnic v zadnjih dvajsetih letih v Srbiji.

Vučić se je na akcijo Fajonove odzval v Washingtonu s pripombo, da bodo volivci vedno glasovali proti Tanji Fajon ter za tiste politike, ki se borijo za svojo domovino, za neodvisno in svobodno Srbijo. Fajonova pa je s pismom diskvalificirala sebe in Srbom govorila zgolj to, kar jim je oblast vedno dopovedovala.

Do Fajonove je kritična tudi srbska premierka Ana Brnabić, češ da je takšno postopanje Fajonove pristransko in eklatanten primer vmešavanja v predvolilni boj. Tudi iz vrst Srbske napredne stranke prihajajo kritični glasovi, češ da gre pri takšnih pozivih prebivalcem Šabca za nespoštovanje do Srbije in vmešavanje v notranje zadeve te države, pa tudi pritisk na volivce ter pozivanje k spremembam volilnih pravil.

Zadnje novice

Sorodne vsebine